Kastély vs. garzon – Mire elég 20 millió az ingatlanpiacon?

Kastély vs. garzon – Mire elég 20 millió az ingatlanpiacon?

2018-04-19 16:04:37
Forrás: www.forbes.hu


Miskolc a legolcsóbb, Székesfehérvár a legdrágább

 A megyeszékhelyek közül Miskolcon vásárolható a legnagyobb lakás, 20 millióból akár egy 132 négyzetméteres ingatlant is vehetünk. Jó mélyre kell nyúlni a zsebbe viszont Székesfehérváron, ahol a legkisebb lakást vásárolhatjuk az említett összegből.

A pénzből átlagosan 68 négyzetméteres ingatlant vásárolhatunk, ami több mint másfélszerese a fővárosi értékeknek. Kecskeméten, Veszprémben és Debrecenben körülbelül hasonló árakkal kell kalkulálni.

Házak esetében már jelentősen kisebb a különbség Budapest és a drágább vidéki városok között. Velencén 10, míg Siófokon 17 négyzetméterrel nagyobb ház is elérhető, mint a fővárosban. A másik végletet Dombóvár jelenti, ahol akár 200 négyzetméter területű ingatlant is megszerezhetünk 20 millió forintért.


ÁLTALÁNOS INGATLANPIACI HÍREK
panel lakás
Panel lakást vásárolna? Győződjön meg a vezetékek állapotáról!
Házgyári panel lakások évtizedeken át készültek különböző tervek alapján és különböző kiviteli minőségben. Az viszont szinte az összesre jellemző, hogy az elektromos rendszere, ha fel nem újították, teljes mértékig elavult.Ha panel lakást vásárolna, győződjön meg a vezetékek állapotáról, mert azok felújítása elkerülhetetlen lehet, ugyanakkor jelentős költséggel és felfordulással jár.
Miként lehet a távhőből a jövő csodafegyvere?
Miként lehet a távhőből a jövő csodafegyvere?
Több fejlesztést is tervez a FŐTÁV Zrt. a következő években, amelyek célja, hogy még szélesebb körben alkalmazott fűtési móddá válhasson a távhő, ráadásul a jövő már nem csak a fűtésről szól majd a cégnél, hanem a hűtést is előtérbe kívánják helyezni. A távhő népszerűsége az elmúlt években növekedett, számos irodakomplexum, vagy lakásprojekt választotta fűtési módként. Dr Mitnyan György, a FŐTÁV Zrt. vezérigazgatója a Portfolio FM&Office konferencián tartott előadást a távhő jövőjével kapcsolatban. 
lakásvásárlás, biztonság, környék, betörés
Betörők leselkednek a te házadra is?
Lakásvásárlás előtt számos tényezőt figyelembe veszünk mielőtt meghoznánk a döntést arról, hogy hol vásároljuk meg leendő otthonunkat. A közlekedésen, a környék hangulatán és a lakás típusán túl fontos szempont a környék közbiztonsága is. Ennek kapcsán utánajártunk, hogy az egyes fővárosi kerületekben és a megyeszékhelyeken mennyi bűneset és ezen belül mennyi lakásbetörés történik, meghatározva ezzel a legbiztonságosabb és legveszélyesebb környékeket.     
felugró ablak bezárása
Hasznos információk lakáskeresőknek!

Heti egyszeri hírlevélben értesítjük aktuális lakáspiac helyzetről és alakulásáról.

Név

Email *

Kérem, adja meg nevét és e-mail címét, hogy tájékoztatni tudjuk!
Email címe megadásával hozzájárul, hogy hírleveleket kapjon.

*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!